Search:

Diabeter – Rotterdam

In het voorjaar van 2014 heeft Stichting Diabeter gekozen om de hoofdhuisvesting in Rotterdam te verhuizen naar een nieuwe en grotere locatie. Deze nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden om haar patiënten de beste diabeteszorg te blijven geven. Tevens ondersteunt de verhuizing de ontwikkeling van Diabeter op het gebied van innovaties van E-health, educatie en wetenschappelijk onderzoek.

De nieuwe locatie is gesitueerd aan de Blaak en biedt een prachtig uitzicht op de Binnerotte en de nieuwste architectonische aanwinst van Rotterdam, te weten de Markthal. Gezien deze situering is de hoofdvestiging zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en biedt de omgeving vele voorzieningen. Beiden een must voor het creëren van een prettige beleving bij de patiënten.

In opdracht van Stichting Diabeter heeft Ericis het gehele aanhuurtraject begeleidt om te komen tot een passende en marktconforme huurovereenkomst. Daarnaast hebben wij de huisvestingswensen van Stichting Diabeter vertaald in een ontwerp en look & feel. Vervolgens hebben de projectmanagers van Ericis zorggedragen dat dit ontwerp naar kwaliteit is gerealiseerd.

In het ontwerpproces vormden een aantal uitdagingen de basis voor het ontwerp. Deze uitdagingen, een gescheiden programma in werkzaamheden maar eenheid in gevoel, ontstonden door het gescheiden programma van innovatie en wetenschappelijk onderzoek versus behandeling en de verschillende leeftijdscategorieën van de patiënten.

De realisatie van het ontwerp van ca. 1000m2, in het centrum van Rotterdam, is gerealiseerd in maar liefst 8 weken. Hierbij heeft Ericis coördinerende rol vervult om de kwaliteiten vanuit het ontwerp te waarborgen en de planning te behalen.

Opdrachtgever
Stichting Diabeter

Metrage verbouwing
ca. 1000m2 VVO

Werkzaamheden Ericis
Aanhuurtraject en fullservice-projectmanagement;
Huisvestingsadvies, indelingsconcepten en designvoorstellen, projectvoorbereiding, projectmanagement en bouwbegeleiding tot oplevering.

Status
Opgeleverd, eind oktober 2014