Search:

Grant Thornton – Alphen a/d Rijn

Voor accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton zijn wij aan de slag gegaan met hun huisvestingvraagstuk voor vestigingslocatie Alphen aan den Rijn. Op basis van het reeds door Ericis opgestelde huisvestingsadvies voor alle vestigingen (medio 2012) van deze organisatie in Nederland hebben wij een vertaalslag gemaakt naar het kantoorgebouw gelegen aan de Flemingweg 10 te Alphen aan den Rijn. Het huisvestingsadvies speelt in op nieuwe werkplekconcepten, waarbij onderdelen van ‘Het Nieuwe Werken’ zijn doorgevoerd.

 

De vertaalslag van het huisvestingsadvies (link?) heeft geresulteerd in concrete indelingsvoorstellen en ontwerpsuggesties passend binnen ca. 2200m2 VVO kantoorruimte.  In de voorstellen en het design is rekening gehouden met de diverse functies binnen het kantoorgebouw, namelijk vaste werkzones, flexwerkplekken, concentratiegebieden, meetingruimte en een ruim opgezette multifunctionele auditorium.

 

Op basis van de gepresenteerde ontwerpen en het designvoorstel zijn wij aan de slag gegaan met de projectvoorbereiding, bestaande uit het opstellen van budgetteringen, werk- en detailtekeningen produceren en het offertetraject sturen en begeleiden. Dit alles om voor de beste prijs/kwaliteit  verhouding een mooi inbouwpakket te kunnen realiseren passend bij Grant Thornton.

 

Vervolgens is binnen een termijn van ca. 8 weken het inbouwpakket gerealiseerd, waardoor de nieuwe werkomgeving voor vestigingslocatie Alphen aan den Rijn is herrezen. Gedurende de intensieve realisatieperiode hebben onze projectmanagers de bouw begeleidt, gecontroleerd en technisch getoetst.

 

Bert van ’t Veer, partner bij Grant Thornton (persbericht 19 juli 2013): “Wij kijken er naar uit onze accountancy- en adviesdienstverlening vanuit ons nieuwe pand langs de N11 verder uit te bouwen. De nieuwe vestiging beschikt over open en flexibele werkplekken voor medewerkers. Daarmee stimuleren wij de transparantie en onderlinge samenwerking tussen specialisten, waardoor we nog beter kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten. Tegelijkertijd vergroten wij de efficiency in onze huisvesting.”

 

Kortom, ons team heeft met veel enthousiasme gewerkt aan het gehele huisvestingstraject van A-Z, van ontwerp, bouwbegeleiding, realisatie en bouwbegeleiding en wij zijn samen met de opdrachtgever trots op het resultaat.

Opdrachtgever

Grant Thornton

Metrage verbouwing

  1. 2540m2 BVO


Werkzaamheden Ericis

Fullservice- projectmanagement; Huisvestingsadvies, indelingsconcepten en designvoorstellen, projectvoorbereiding, projectmanagement en bouwbegeleiding tot oplevering.


Status Opgeleverd

Opgeleverd, medio juli 2013