Search:

Flat Iron Building – Alphen aan den Rijn

Flat Iron Building is een spectaculair project van ca. 3.500 m² door zijn in het oog springende verschijning direct langs het NS-station en aan één van de belangrijkste doorgaande wegen van Alphen aan den Rijn, te weten de ‘Prins Bernhardlaan’. Een groot aantal zaken waaronder energiebesparing, aanmerkelijke reductie van de gebouwgebonden CO2-uitstoot, innovatieve technieken, extra verdiepingshoogte, nieuwe materialen en fijnzinnige detailleringen worden toegepast binnen dit project.

Locatie
De locatiebereikbaarheid is optimaal. Het gebied grenst aan het treinstation Alphen aan den Rijn welke direct verbinding heeft met Leiden, Gouda en Utrecht. Daarnaast bevindt het pand zich langs het busstation van Alphen aan den Rijn met verbindingen naar Schiphol Airport, Leiden Centraal en Den Haag Centraal. In 2013 is het nieuwe busstation en de NS Kiosk grenzend aan het bouwkavel opgeleverd.

Duurzaamheid
Flat Iron Building wordt verwarmd door middel van een volledig automatische biomassa-installatie. Als brandstof worden houtpellets gebruikt. Deze kunnen gefabriceerd worden uit reststromen zoals snoeihout, zaagsel, houtspaanders en dergelijke. Door op houtpellets te stoken wordt ruim 35.000 kg CO2-emissie voorkomen. Tevens worden zonnepanelen geplaatst voor de opwekking van elektriciteit.